Beskrivelse
ANVENDELSER:
1) At øge kolloidal stabilitet i øl ved at reducere chill haze.
2) At producere glutenreducerede øl lder er brygget på byg eller hvede.
FUNKTION:
Chill haze i øl opstår som følge af præcipitationen af komplekse polyfenoler og proteiner under kold opbevaring. Denne dis udvikler sig over tid og er i begyndelsen reversibel (disen forsvinder, når øllets temperatur stiger). Med tiden kan denne chill haze dog blive permanent.
Clarity-Ferm forhindrer præcipitationen af komplekse polyfenoler og proteiner ved at hydrolysere de følsomme (haze-aktive) polypeptider i området, hvor sådanne hydrogenbindinger forekommer. Enzymets specificitet sikrer, at ingen andre ølparametre påvirkes.
Dette nemt anvendelige enzym kan bruges med alle typer bryggematerialer og er et omkostningseffektivt produkt til erstatning af silica gel eller PVPP. Tilsæt det simpelthen ved gæringsstart, og Clarity-Ferm vil udføre sit arbejde under gæringen. Når gæringen er færdig, er chill haze allerede blevet håndteret.
Udover at eliminere chill haze reducerer Clarity-Ferm signifikant glutenindholdet i øl brygget på byg eller hvede. Øl behandlet med Clarity-Ferm brygget på byg eller hvede tester normalt under 20 ppm gluten, som er den nuværende internationale standard for glutenfri. White Labs tilbyder glutenprøvning for øl, denne test vil give bryggere mulighed for at kende glutenindholdet i de øl, de producerer, men bryggere må ikke bruge denne værdi på deres etiketter, indtil FDA har afsluttet sin validering.
TTB har udstedt midlertidige mærkningsretningslinjer for øl lavet med korn, der indeholder gluten, og det står der:
“TTB vil tillade brug af udsagnet ‘Behandlet eller forarbejdet for at fjerne gluten,’ sammen med en kvalificerende udtalelse for at informere forbrugerne om, at: (1) produktet blev lavet af et korn, der indeholder gluten; (2) der i øjeblikket ikke er nogen gyldig test til at verificere glutenindholdet i fermenterede produkter; og (3) det færdige produkt kan indeholde gluten.”
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.