Her får du opskriften på en lækker New England IPA, der til forveksling ligner friskpresset appelsin juice og har en dejlig aroma af både citron, fersken, appelsin og passionsfrugt der hurtigt giver lyst til endnu en mundfuld. 5,6% alk.
Opskriften er optimeret til Brewster Beacon 40 liter bryganlæg og giver 25 liter lækker NEIPA
Ingredienser
Malt:
2,5 kg. Castle Pilsner malt
2,3 kg. Castle Munich Light malt
0,5 kg. grovvalset havregryn
0,5 kg. hvedemalt
Humle:
200 gram Galaxy humle
129 gram Amarillo humle
Gær:
Ekstra:
Sådan brygger du din egen NEIPA
Varm 17,25 liter vand op til 74,4 grader.
Tilsæt malten og mæsk i 60 min. ved 66 grader.
Varm 18,6 liter vand op til 75,6 grader og bruge dette til at sparge.
Bring urten til kogning.
Kogetid er 60 min.
Med 15 min. tilbage tilsættes 24 gram Amarillo humle.
Med 5 min. tilbage tilsættes 24 gram Galaxy humle.
Sluk for varmen ved 0 min. og tilsæt hhv. 30 gram Amarillo og 30 gram Galaxy humle og vent 20 min.
Køl urten ned til 25-35 grader og tilsæt gær.
Når gæringen er i gang tørhumles med 75 gram Amarillo og 75 gram Galaxy humle.
Efter 4 dage tørhumles med yderligere 70 gram Galaxy humle.
Efter yderligere 4 dage kan øllen komme på flaske eller fustage og er klar til at drikke så snart den er karboneret.
Tal
Forventet Original Gravity (OG): 1.055
Forventet Final Gravity (FG): 1.012
Forventet alkoholprocent: 5,6%
Bitterhed: 42 IBU