Beskrivelse
K.9 Ebbegarden Kveik
K.9 Ebbegarden Kveik kommer fra Ebbegarden fra Stordal i Norge. Ebbegarden har traditionelt produceret frugt, og det menes, at det er kilden til frugtigheden i deres Kveik. I løbet af vikingetiden slår mange sig ned i Stordal; og til fester og sammenkomster, til fødsel, konfirmationer og begravelser bryggede folk deres egen øl med Kveik.
Smag og aroma
Smag og aroma af tropiske frugter. Ved høje gæringstemperaturer er intensiteten af smag og aroma middel til høj, og ved lavere temperaturer vil den være mindre intens. K.9 Ebbegarden forstærker bitterheden, og det anbefales at justere til lavere IBU.
Gæring
K.9 Ebbegarden gærer fra 18°C og op til 38°C. Jo højere gæringstemperatur, desto hurtigere gæring.
Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer. Hvis gæringen sker ved lave temperaturer, må man forvente, at gæringstiden øges. Det anbefales at tilføje gærnæring, for at sikre en sund gæring.
Dosering
Hæld direkte i urten ved at drysse gæren hen over overfladen. Sørg for, at urten har en temperatur over 20°C (68°F). Dosering 5 g/20-30 L. For gæring under 20°C (68°F) eller høj massefylde øges doseringen til 10 g/20 L.
Smagsprofil: Tropiske frugter.
Procent faste stoffer: 93-96%
Levedygtighed: ≥ 5 x 10⁹ CFU per gram af tørgær
Diastaticus: Ikke fundet
Bakterier < 1 per 106 gærceller
Mælkesyrebakterier: < 1 per 106 gærceller
Flokkulering: Medium
Attenuation: Høj.
Temperatursområde: 18 – 38°C (64 – 100°F)
Alkoholtolerance: 12% ABV
Dosering: 5 g/ 20-30 L.
Øllet kan være gæret færdigt på 48 timer.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.