Beskrivelse
Lallemand Belle Saison gær er ideel til følgende øltyper:
- Saison
- Berliner Weiss
- Gose
- … andre øl der skal gæres langt ned.
Lallemand Belle Saison gær er en ølgær, der er specielt velegnet til at gære saisonøl. Gæren er en overgær, og er i stand til at skabe en aromatisk og krydret smag i øllet. Den er klassificeret som en Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus, hvilket betyder, at den har en høj forgæringsgrad, der er karakteristisk for den klassiske ølstil, saison.
LalBrew Belle Saison™ har en levende gær-celle koncentration på mindst 5 x 10^9 pr. gram tørgær.
Når gæren anvendes i en traditionel brygning af saisonøl, viser den sig at have en høj attenuation og lav flokkulering. Gæren har en aromatisk smag, der er typisk for saisonøl, med citrus- og pebernoter. Den optimale temperatur for gæring med LalBrew Belle Saison er mellem 20-35°C.
Gæringen er er kraftig og kan gennemføres på kun 10 dage. Den primære gæring sker inden for de første 4 dage, og derefter vil dens glucoamylase aktivitet fortsætte med at sænke sukkerindholdet langsomt, indtil den når den ønskede Final Gravity.
LalBrew Belle Saison™ gær kan også fremme humle-biotransformation og dermed forstærke humlesmag og aroma i humlede saison øl. Det er dog vigtigt at tage hensyn til, at Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus-stammer er i stand til at udnytte nogle typer af dextriner. Derfor bør der tages ekstra forsigtighed for at undgå krydskontaminering af andre bryg, hvor du ikke ønsker en lav Final Gravity.
Da Belle Saison er en var. diastaticus variant er det vigtigt, at du sikrer dig at øllen er helt færdig med at gære, inden du kommer den på flasker, for at undgå overkarbonerede øl.
Et brev (11 gram) passer til 23 liter urt.
Alkoholtolerance: Høj (op til 15%)
Forgæringsgrad: Meget høj
Flokkulering: Høj
Optimal gæringstemperatur: 20-35 grader.
Opbevares bedst i køleskab.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.