Beskrivelse
Ascorbinsyre/C vitamin er en antioxidant der bruges til at undgå oxidering af især humlede øl og derved undgå den smag af vådt pap, som kan opstå, hvis ilt kommer i forbindelse med humle.
Ascorbinsyre kan tilsættes ad to omgange:
- Under mæskning for at øge øllets holdbarhed over tid.
- Efter gæring, gerne ifm. første gang du åbner låget efter gær er tilsat (f.eks. når der tørhumles, ved tilsætning af karboneringssukker eller ved overføring til fustage).
Det anbefales IKKE at tilføje ascorbinsyre under urtkogning, for ascorbinsyre er meget temperaturfølsom og degraderer hurtigt ved 100 grader.
Det betyder også, at den ascorbinsyre du evt. tilsætter under mæskning ikke beskytter din humle efter urtkogning. Så hvis du ønsker at beskytte din humlearoma, skal du tilsætte ekstra ascorbinsyre, som beskrivet i punkt 2 ovenover.
Dosering: 0,5-1 gram pr. 10 liter øl, så i en pakning er der ascorbinsyre nok til de næste 1.000-2.000 liter øl – En billig forsikring for at undgå oksidering af din hjemmebryggede øl.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.